• 4db Goodyear abroncs vásárlása esetén

    10.000-15.000Ft-os Mastercard Ezüst plasztikkártyát adunk ajándékba Bővebben

Téli gumiabroncs

A nyári abroncsok sajnos még akkor sem alkalmasak télen, amikor nincs hó az utakon.

Ahogy a hőmérséklet csökken, úgy csökken a nyári abroncsok biztonsága.

Az abroncsok keveréke 7 °C alatt megkeményedik, aminek következtében például nehezebben fékeződnek. Az olyan elektronikus segédeszközök, mint például ABS, ESP veszítenek hatékonyságukból télen, ha nyári abroncsokon járunk. Például a Stiftung Warentest készített egy nyári abroncstesztet, télen. Az eredmény szerint az abroncs „rossz” volt, mind havon, mind jégen.

Tanácsok télre

Minél előbb vegyük meg téli abroncsainkat! A kereskedők raktárai már ősszel teli vannak, így széles választékkal találkozhatunk már októberben.

Fordítsunk figyelmet a forgásirányra! Az abroncsok többsége kötött forgásirányú, az adott irányban forogva tapad a legjobban, és így vezeti ki a vízelvezető csatorna a vizet.

Melyik abroncsméret melyik autóhoz való? Az autó abroncsainak mérete fel van tüntetve a gépjármű használati utasításában. A normál vagy szélesebb abroncsok kiválasztása a modelltől függ.

Probléma: jég. Még abban az esetben is gondot okoz az utakon a jég, ha van téli gumink. Ezért ne feledjük levenni a lábunkat a gázpedálról, amikor csúszóssá válik az út.